WORKSHOP SPECIALS

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre ‘tango specials’: het Neotango project, workshops Women Only / Men Only, intensieve weekends in binnen- en buitenland, een dag Feldenkrais voor tango, korte lessenreeksen, themaworkshops, enz.

Scrol hier door voor meer informatie..

THE NEOTANGO PROJECT

De “NIEUWE TANGO” werkt vanuit principes als circulair lopen, het om elkaar heen bewegen, dans die de ruimte pakt, dynamiek, levende omarming, verbinding en eigenheid, elastische abrazo, etc. Principes die kale passen van inhoud, kleur en betekenis voorzien. En die naast de strikte vorm van tango, een vrijheid binnen de omarming en de rolverdeling creëert, die leidt tot een geheel nieuw vocabulaire passend bij onze huidige moderne wereld.

Circulair bewegen. Niet voor elkaar maar om en door elkaar heen dansen, de rondheid van de omarming volgend. Met aandacht voor de spiraal in de omarming en het bewegen. De spiraal draait de grond in, tegelijkertijd creëert het lengte, naar boven, en geeft het de tango de alegre die het verdient. 

CIRCLES & SPIRALS

Circulair bewegen. Niet voor elkaar maar om en door elkaar heen dansen, de rondheid van de omarming volgend. Met aandacht voor de spiraal in de omarming en het bewegen. De spiraal draait de grond in, tegelijkertijd creëert het lengte, naar boven, en geeft het de tango de alegre die het verdient. 

We werken vanuit twee geheel eigen circulaire figuren: één vanuit ritme en passen, kort afgemeten, speels. Het andere figuur vanuit ocho, sacada, wrap, boleo en barrida. Eenmaal te pakken, geeft dit om elkaar heen bewegen een gevoel en richting, en brengt het elk simpel figuur meteen zo veel meer tot een dans, een cirkel van verbondenheid. 

FELDENKRAIS VOOR TANGO

Deze workshop, gegeven vooraf aan de tangolessen, vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

Het thema van deze Feldenkrais sessie: bewegingsessenties en -intenties voor neotango

PRAKTISCHE INFO

DE LESGEVERS
In de lessen die ze samen geven, staan Astrid Maria Cerpentier & Bennie Bartels garant voor ‘Speels, intens en expressief’. Speels in bewegingstechniek, intens in connectie en expressief in de tango als dans.
Want voor ons is tango meer dan een dans, en wij benaderen dat ook zo, op een heel unieke, open en krachtige wijze. Altijd in dialoog, altijd op onderzoek.

Bennie Bartels begeleidt de Feldenkrais sessies vanuit zijn ervaring als danser, zijn opleiding in de Feldenkrais methode en de ‘Jeremy Krauss approach’. 

PROGRAMMA

Op zaterdag

13:00 – 17:00 Feldenkrais namiddag
19:30 – 21:00 Let’s focus on Neotango (Workshop)
21:00 – 02:00 Saturday’s Neotango Night 

Op zondag

10:30-11:30 | Feldenkrais voor Neotango (klik hier voor meer uitleg)
11:30 – 13:00 | Neotango Special Workshop (deel 1)
14:30 – 16:00 | Neotango Special Workshop (deel 2)

LOCATIE

de salons van De Koffiefabriek
Minderbroedersrui 49
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier

JOUW BIJDRAGE

€50 voor 3 workshops – €20 voor 1 workshop – €25 combi Workshop + Neonight
€50 voor de Feldenkrais namiddag – €10 voor 1 Feldenkrais sessie
Alle F kun je apart van de Neotango workshops én individueel opnemen.

De Neotango workshop van zaterdagavond kun je apart van de workshops op zondag opnemen. Deel 1 en deel 2 horen samen.

VOOR WIE:

Tangodansers met Small to Medium tot Very Advanced level. Daarnaast voor iedereen die graag Neotango tools wil leren, wil leren dansen op hedendaagse tangomuziek, of stevig in beweging wil. 

De Neotango workshops zijn bedoeld voor paren: meld je bij voorkeur aan met een partner.

AANMELDEN

Aanmelden is noodzakelijk. Stuur daarom nu al een mailtje om in te schrijven voor de Neotango Special naar neotango@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer, en danspartner. Ook als je nog geen danspartner hebt, kun je aanmelden.

 Past deze datum je niet, en wil je wel graag op de hoogte blijven van ons activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief ‘(de) Moka Express’ om meer en sneller nieuws te ontvangen.

Heel graag tot dan!

SPECIAL SERIES

Lalala tekst

 

WOMEN ONLY / MEN ONLY

 

Tekst

PRAKTISCHE INFO

DE LESGEVER

Astrid Maria Cerpentier

WANNEER

Deze workshops gaan door op donderdagavond van 20:30 tot 22:30 (met pauze) ofop zondagnamiddag. Start op xxx. Klik op Agenda voor de verdere data.

LOCATIE

de salons van De Koffiefabriek
Minderbroedersrui 49
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier

JOUW BIJDRAGE

€50 voor 3 workshops – €20 voor 1 workshop

VOOR WIE:

Tangodansers met Small to Medium tot Very Advanced level.

AANMELDEN

Aanmelden is noodzakelijk. Stuur daarom nu al een mailtje om in te schrijven naar aanmelden@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer, en – eventueel – danspartner.

Past deze datum je niet, en wil je wel graag op de hoogte blijven van ons activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief ‘(de) Moka Express’ om meer en sneller nieuws te ontvangen.

[formulier van Mailchimp]

 Heel graag tot dan!

We horen graag wat je vond van ons workshops, wij zijn geïnteresseerd in jouw ervaring. Laat daarom hier je mening achter.